Digitaal / akoestisch

Digitale blazers. Dat klinkt wat klinisch. In principe is dat ook zo. Er komen geen ‘echte’ instrumentalisten (muzikanten) aan te pas. Alles komt ‘uit de computer’. Natuurlijk wordt het wel door een ‘echte’ muzikant ingespeeld. Maar die doet dat op zijn keyboard. Er komt geen ‘echt’ instrument aan te pas. Waarom doen dan?

Omdat het kan. Omdat het heel dicht tegen de ‘echte’ instrumenten aan zit. En omdat het goedkoper is. Veel goedkoper. Het inhuren van een muzikant kost al gauw tussen de 100 en 300 euro, afhankelijk van de complexiteit van de muziek. En als je dan een standaard blazerssectie van drie instrumenten (trompet, saxofoon, trombone) wilt inhuren tikt dat lekker aan. Daarnaast spelen muzikanten meestal de muziek van notenschrift. Dat moet gemaakt/uitgezocht worden en op papier gezet. Ook dat zijn extra kosten.

Wij bieden beide mogelijkheden aan. Digitaal en akoestisch. Want soms is het ‘echte’ werk gewenst en is er budget voor.

Digitaal, hoe werkt dat?

De techniek van digitale instrumenten heeft de laatste tijd een enorme vlucht genomen. Deze zogenaamde plugins zijn steeds beter gaan klinken, mede door de steeds beter en sneller wordende computerprocessors en rekenkracht. En tegenwoordig ook de zogenaamde ‘modelling’ waarbij met algoritmes de klank van een instrument kan worden nagebootst. En dat gaat heel ver, zodat je het verschil bijna niet meer hoort.

Vroeger klonken blazers als een synthesizer. Blikkerig en afstandelijk. Tegenwoordig is dat totaal anders. Wij werken voornamelijk met de SWAM modelling plugins voor onze blazers. Zie onderstaande YouTube hoe dat eruit ziet.

Aanleveren

Wat krijg je als je bij ons besteld? En wat moet je aanleveren?

Je laat ons weten, per email of telefonisch, wat je wilt. Een trompet solo? Saxofoon licks tussendoor? Een blazerssectie? Of het inspelen van bestaande blazers? Alles kan. Wij geven je advies over welk pakket je daarvoor kunt bestellen. Jij stuurt ons de  track waar de blazers op moeten inspelen. Daarna gaan wij voor de aan de slag. In alle pakketten zit 1 revisie (correctieronde na de aflevering van de ingespeelde partijen). Daarna sturen we jou de afzonderlijke ingespeelde partijen (stems) als WAV en MP3 toe. Jij kunt ze dan gebruiken in jouw productie.